21 Eylül 2013 Cumartesi

peteklerin temizlenmesi

Peteklerin temizlenmesi ancak bir kimyasal tesisat temizleme ilacı ve basınçlı petek temizliği makinesi sayesinde olur.Bireysel olarak yapılan suyun tahliye kısmından boşaltılıp tekrar doldurulması sadece tesisatın içindeki kirli suyu temizler tesisatın içine yer edinmiş partiküllerden kimyasal ilaç ile mümkündür. Firmamız peteklerin temizlenmesi için gereken donanımlara sahiptir.

Resimde görüldüğü gibi temiz bir tesisat borusu ile kirli bir tesisat borusu arasındaki fark bu fark sizin ısınma sorunlarına neden olmaktadır. Aynı şekilde radyatör peteklerin dibine çöken tesisat kirleri zamanla burada yer eder ve ısının dolaşımını engeller.

Temizleme işleminin bireysel yolu yoktur ancak makine sistemi yardımı ile yapılmaktadır. Makine sistemini kullanırken doğru kimyasal ürünü seçmek en önemli noktadır.

Uzun zaman içerisinde temizlenmeyen petekler iyi ısı veremediği gibi yüksek fatura maliyetlerini de beraberinde getirmektedir. Petekleri ayrıntılı olarak kontrol ettiğiniz de alt kısımlarının soğuk olduğunu elinizi kullanarak hissedebilirsiniz. Çoğu kişi havasını alarak bu sorunun üstesinden geleceğini sanmaktadır ancak peteklerin hava yapmasının asıl nedeni içinde biriken kirlerdir bu kirler temizlenmeden tam bir hava alımı gerçekleşmez. Uzman tesisatçılar ve kombi servisleri tarafından önerilen  peteklerin temizliği süresi 2 veya 3 senede bir defa yapılmalıdır.






Petek temizleme İşlem Süreci

  • İlacın tesisata dökülmesi ve çalıştırılması .
  • Petek temizleme makinesinin bağlanarak basınçlı temizlik yapılması.
  • Durulama işlemi .
  • Reglaj ayarlarının yapılması .
  • Peteklerin temizlenmesi işlemi sonlandırılması ve tesisatın test edilmesi .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.