19 Ekim 2017 Perşembe

Evde petek temizliği nasıl yapılır ? İstanbul Petek Temizlik Firması 25 TL

Evde petek temizliği nasıl yapılır ? İstanbul petek temizlik firması olarak adet başı 25 TL fiyatla dairede bulunan tüm petekleri ve tesisatı temizliyoruz. Petek temizliği nasıl yapılır konusunda bilgi almak için bizi arayınız.

Birçok tesisat firması petek temizliği için yüklü bir ücret talep ettiklerinden doğal olarak ev sahipleri de petek temizliklerini kendileri yapmak istiyor. Peki evde petek temizliği nasıl yapılır, nelere dikkat edilmelidir bunlar hakkında sizlere biraz bilgi verelim.

Petek Temizleme Personeli


İstanbul Petek Temizleme Firması

Evde petek temizliği nasıl yapılır , öncelikle petek temizliği yapmaya başlamadan kombiyi kapatıp peteklerin içlerinde bulunan suyu boşaltmanız gerekir. Kombiyi tamamen kapatın. Peteklerin hepsinin bağlı olduğu bir vana vardır. Bu vana ya banyodadır ya da balkonda. Ama genellikle banyoda oluyor. Banyoda havlupanın altında bir vana göreceksiniz. Bu vananın kilidini açarak borular içerisindeki suyun akmasını sağlayın. Bu şekilde vanayı açtığınızda petekler içerisinde bulunan bütün kirli sular dökülecektir. Suyun rengine baktığınızda ise simsiyah bir su göreceksiniz. Bu işte peteklerinizin içlerinin kirlenmiş olduğunu göstermektedir. Bütün su akıp su kesilene kadar bekleyin. Su bittikten sonra şimdi yapacağınız şey petekleri tek tek sökerek peteklerin içlerini yıkamaktır. Bunun için ise peteklerin yanlarında bulunan vanaları kapatın. Bu vanaları kapattıktan sonra peteklerin yan taraflarında bulunan ve petekleri tutan kilitleri açın. Peteği dikkatli bir şekilde çıkartarak içlerini yıkayabileceğiniz uygun bir alana götürün. Peteklerin içlerini iyi bir şekilde yıkamanız için ihtiyacınız olan şey tazyikli sudur. Bunun için hortum yardımı ile peteklerin içlerine su tutarken hortumun ucunu eliniz ile bastırın ve peteklerin içlerine tazyikli suyun gitmesini sağlayın. Evinizde bulunan bütün petekleri bu şekilde söküp yıkadıktan sonra yine aynı şekilde petekleri yerlerine koyarak sabit kalmasını sağlayacak olan kilitleri takın. Peteklerin vanalarını açın. Peteklerin ısınması için öncelikle içlerine çıkarttığınız pis su yerine temiz suyun eklenmesi gerek. Bunun için ise kombinin üzerinde bulunan su vanasını açın ve suyun seviyesini kontrol ederek 1,5-2 bar olana kadar suyun akmasını bekleyin ve vanayı kapatın. Bu şekilde peteklerin içlerini temizleyerek kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Evde petek temizliği nasıl yapılır diye merak edenler için oldukça basit bir şekilde temizliği nasıl yapacağınızı anlatmaya çalıştım. Ama unutmayın bu işi uzunca bir zamanda yapabilecek ve sizi bayağı yoracak bir iştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.